2023 Yılında Tutulmalar ve Kehanetler

2023 Yılında Tutulmalar ve Kehanetler

2023 yılında yine her yıl yaşadığımız gibi 4 tane tutulma yaşayacağız. 2023 yılındaki tutulmalar Koç, Boğa, Terazi ve Akrep burçlarında gerçekleşecek. Bu burçlardaki tutulmalar, derecesiyle beraber sizin haritanızda hangi evlere denk geliyor? Bu evlerde hayatınız değişecek ve yeni perspektifler elde edeceksiniz.

20 Nisan 2023 tarihinde Hibrid Güneş Tutulması = 29° Koç Burcunda gerçekleşecek.

5 Mayıs 2023 tarihinde Ay Tutulması = 14° Akrep Burcunda gerçekleşecek.

14 Ekim 2023 tarihinde Halkalı Güneş Tutulması = 21° Terazi burcunda gerçekleşecek.

28 Ekim 2023 tarihinde Parçalı Ay Tutulması = 5° Boğa burcunda gerçekleşecek.

Tutulma ne demektir?

Tutulmalar, manipülasyon ve yönlendirmelerin en baskın olduğu ve seçim yapma, karar verme, otokontrol gibi konuları zorunlu şekilde gündeme getiren dönemlerdir.

Koç Burcunda Güneş Tutulması – 20 Nisan 2023 Perşembe

20 Nisan 2023’te saat 07:12’de Perşembe gününde gerçekleşecek olan Koç Burcunda Güneş Tutulması haritanın 12. evinde gerçekleşiyor. Koç yöneticisi Mars ise Yengeç burcunda ve 3. evde Kronos ile kavuşumda konumlanırken, 29 derece Satürn etkisindeki Güneş Tutulması ciddi, resmi, askeri bir sürece işaret ediyor. Devlet üst kademelerinde, askeri diyebileceğimiz bir takım savaş benzeri enerjiyi çalıştırıyor. Bireysel haritalarda bu yerleşim, yakın çevrenizle alakalı resmi bir gelişmeye işaret edebilir. Bu tutulma, adeta deprem etkisi yaratacak gibi duruyor; çünkü Uranüs, haritanın yükseleni Boğa ile kavuşumda konumlanıyor. Araba, araç, ambulans, otomobil vb seyahatleri de içeren gündemlerde ciddi sorunlara işaret edebilir.

20 nisan 2023 koç tutulması
20 nisan 2023 koç tutulması haritası

Koç Burcunda Güneş Tutulması – Sıkışıklık

Ayrıca, tutulmadaki Hera & Astraea etkisi ile, ailevi ve akraba konularına da dikkat çekiyor. Mars, Kronos etkileşiminin Yengeç burcundaki kavuşumu Hephaistos ve Bacchus efekti aldığından; metal, demir, silah, beslenme takviyesi vb gündemleri ortaya çıkaran bir savaş sahnesi çiziyor. Bu dönemde, Pluto da Kova burcuna yeni giriş yaptığından, yeniliklerle başlayan bir 2023 yılından söz edebiliriz. Tutulma haritası izole ve sıkışık kalma gibi enerjileri aktarırken, kişisel anlamda ailevi konularımızla ve ailevi bağlarımızla ilgileneceğimiz bir süreç olabilir. Devam ettirmek istediğimiz bir konu hakkında bazı fırsatlar yakalayabiliriz. 12. evde gerçekleşen bu tutulmanın, hastaneler, hapishaneler, alıkonulma, izole olma gibi etkilerini de hatırlayalım. Tutulmanın etkisi 1 yıl boyunca sürecek. House asteroidi kardinal etkisi ile, ev yaşamımızı, evleri de etkileyen bir konu söz konusu…

Koç Burcunda Hibrid Güneş Tutulması Dünya’da nerelerden görülebilecek?

Güney/Doğu Asya, Avustralya, Pasifik, Hint Okyanusu, Antarktika

Koç Burcunda Hibrid Güneş Tutulması Sabian Sembolü

29 Derece Koç burcu Sabian Sembolü

Kürelerin (Göklerin) Müziği

Akrep Burcunda Ay Tutulması – 5 Mayıs 2023

Akrep burcunda Ay tutulması 5 Mayıs 2023 yılında saat 20:33’te 14°’de Cuma günü gerçekleşecek. Ay 12. evde Akrep burcunda ve Güneş ise 6. evde Boğa burcunda karşıt olacak. Tekrar 12 ve 6. ev etkisi sebebiyle, günlük hayat düzenimizi etkileyen ve bizi izole koşullara sürükleyen bir duygusal kaotik durumun içerisine sürüklenebiliriz. Burada Ay Akrep yerleşimi ile, içsel dönüşümün vurgusunun çok fazla olduğunu görüyoruz. Bazı duygularımızı dışa değil, tam aksine, içeride dönüştürmenin yollarını aramalıyız.

Akrep Burcunda Ay Tutulması
Akrep Burcunda Ay Tutulması Astrolojik Harita

Duygularımız

Duygusal anlamda daha etkili olacak bu yeni ayda, bir çok tezat duygular içerisine de girebiliriz. Çünkü Kara Ay Lilith 13 derece Aslan burcunda olacak ve sabit burç tutulma derecesi ile yakından etkileşiyor. Tutulmanın yükselen derecesi 21 derece Akrep burcunda, ve bu bize önemli bir konuya aşırı odaklanacağımızı gösteriyor. Sisyphus etkisindeki yükselen derecesi tekrar eden bir konuda artık patlama derecesine gelindiğini anlatmaktadır. Akrep yöneticisi Mars Yengeç burcunda ve Zeus ile etkileşimde bulunduğundan, duygular ile hareket etmeye meyilli olabiliriz. Toplumun sağlığı, polis, asker, hastaneler efekti olan bu tutulmada, günlük hayat düzenimizi sorgulayacağız. Ay & Hybris & Nostalgia ile beraber geçmişe dönük bir konunun geleceğimizi engellemesi gibi bir duruma dikkat çekiyor. Koç burcundaki tutulma ile bağlantılı olan House asteroidi yine kardinalde olduğundan, bir şekilde ev ve binaları konu alan bazı gündemlerimiz de söz konusudur. Bu tutulma 4 Aylık bir etkiye sahiptir.

Akrep Burcunda Ay Tutulması Dünya’da nerelerden görülebilecek?

Türkiye, Güney/Doğu Avrupa, Asya’nın çoğu, Avustralya, Afrika, Pasifik, Atlantik, Hint Okyanusu, Antarktika.

Akrep Burcunda Ay Tutulması Sabian Sembolü

14 Derece Akrep burcu Sabian Sembolü

Telefon görevlileri iş başında ve yeni bağlantıların kurulumunu yapıyor.

Terazi Burcunda Parçalı Güneş Tutulması – 14 Ekim 2023

14 Ekim 2023 saat 20:54’te Cumartesi gününde Terazi burcunun 21 derecesinde Parçalı Güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulma haritasının yükseleni İkizler burcunda yer alıyor. Tutulma ise haritanın  5. evinde konumlanıyor. Bu haliyle baktığımızda tutulmanın en temel konusu borsa, genç kuşak, genç nesil, tiyatrolar, sinemalar, spekulatif konular, sömürge devletler, bağımlılıklarımız gibi konularda bazı yeniliklerle beraber gelen tamirat enerjisi çalışmaktadır.

Terazi Burcunda Parçalı Güneş Tutulması
Terazi Burcunda Parçalı Güneş Tutulması Astrolojik Harita

Muhalefet Liderleri

Terazi burcunun yöneticisi Venüs, haritada  4. evde yer almaktadır. Bu da muhalefet liderleri, çiftçilik, mahsuller gibi konuları ön plana çıkarmaktadır. Bu konulardaki bazı sorunların ortaya çıkması ve çözülmesi sağlanabilir.  Bireysel anlamda aile ve yuva düzenimizdeki bazı problemlerin üstesinden gelme anlamında katkı sunabilir. Avukat, hakim vb. konularda bazı spekülatif konular yaşanabilir. Kadersel anlamda aşk ve flört konularında geride bırakılması gereken ilişkilere de dikkat çeken bir tutulma olduğunu söyleyebilirim. Bu tutulmada artık Kuzey Ay Düğümü Koç burcunda olacağından, bazı uzatılmış ilişkilerin biteceği ve sonuçlanacağı, geride bırakılacağını da göstermektedir. Tutulma 5 yıla yayılan bir etki içermektedir. Bazı ayrılıklar kaçınılmaz olacaktır.

Terazi Burcunda Parçalı Güneş Tutulması Dünya’da nerelerden görülebilecek?

Batı Afrika, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Pasifik, Atlantik, Arktik

Terazi Burcunda Güneş Tutulması Sabian Sembolü

21 Derece Terazi burcu Sabian Sembolü

Kumsaldaki kalabalık

Boğa Burcunda Parçalı Ay Tutulması – 28 Ekim 2023

28 ekim 2023 tarihinde saat 23:23’te Cumartesi gününde Boğa burcunun 5 derecesinde Parçalı Ay tutulması yaşayacağız. Tutulma haritasının 10. evinde gerçekleşen bu tutulmada yükselen 28 derece Yengeç burcunda konumlanıyor. Kariyer hayatı, ülkemizin yöneticileri, hükümet, ülkemizin prestiji açısından bazı konular gündeme gelebilir. Yükselen derecesinin tam karşısındaki Pluton ile, savaş konuları ile ilgili gelişmeler, yabancı devletler ile alakalı gündemler ortaya çıkabilir.

Boğa Burcunda Ay Tutulması Astrolojik Haritası
Boğa Burcunda Ay Tutulması Astrolojik Haritası

Köprüler, Yollar, Seyahatler

Tutulmanın yöneticisi Venüs Başak burcunda ve 3. evde bulunduğundan, köprüler, yollar, seyahatler ile alakalı bazı krizler oluşabilir. Ülke güvenliğinin ve ülke savunmasının önemli olacağı bir tutulmaya benziyor. Kişisel anlamda kaskatı kesilip üzüleceğimiz ancak bir çare bulamadığımız konuda hüzünlenebiliriz. Bu hüzünle beraber yeni bir başlangıç yapmak kaçınılmaz olacaktır. Ev ve yuva hayatımızla alakalı değişiklikler yapmak ve taşınma konuları söz konusu olabilir.

Boğa Burcunda Parçalı Ay Tutulması Dünya’da nerelerden görülebilecek?

Nerdeyse Tüm Dünya. Avrupa, Asya, Avustralya, Afrika, Kuzey Amerika, Kuzey/Doğu Güney Amerika, Pasifik, Atlantik, Hint Okyanusu, Arktik, Antarktika.

Boğa Burcunda Ay Tutulması Sabian Sembolü

5  Derece Boğa burcu Sabian Sembolü

Bir kıyıdaki çok büyük iri kayalık, denizin sularının çarpmasına direnir

Kaynaklar

-Laura Walker – Sabian Symbols

-https://www.timeanddate.com/eclipse

One Response

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *